szórakoztató orvostudomány betegség allergia
 

Az allergia-szezon igazi kínszenvedés akkor, ha mi is rendelkezünk valamilyen pollenérzékenységgel vagy egyébbel, van akinek azonban ennél is kellemetlenebb élményei vannak az allergiával. Egy 27 éves férfi például arra lett figyelmes, hogy minden orgazmusa után erős, infulenzára hajazó tünetei lesznek.

 

A férfi az Oaklandi Egyetem orvosi iskolájában jelent meg az igencsak szokatlan panaszaival. Elmondása alapján 18 éves kora óta minden ejakulációját követően erős influenzás tünetek alakulnak ki nála, köhög, megdagadnak a nyirokcsomói, tüsszögni kezd és kiütések jelennek meg rajta. A kellemetlen tünetek miatt aztán tudatosan kerülni kezdte a szexuális életet és úgy általában véve a romantikus kapcsolatokat a férfi, míg végül az orvosainak sikerült diagnosztizálni őt.

szórakoztató orvostudomány betegség allergia

Nem csoda, hogy évekbe telt, míg talált olyan orvosokat, akik rájöttek a probléma nyitjára, a post orgasmic illness syndrome (POIS), vagyis orgazmus utáni betegség szindróma ugyan létező dolog, az orvosi irodalomban mindössze 60 alkalommal említik meg. A betegség nőknél és férfiaknál is előfordul, az említett tüneteken túl pedig akár memóriazavart, fáradékonyságot, fejfájást és hirtelen hangulatingadozást is okozhat.

Szerencsére a probléma megállapítását követően az orvosok már tudták kezelni a szerencsétlen pácienst, akinek a gyógyszeres kezelés hatására 90%-ban megszűntek a tünetei, így fellélegezhetett és újra belevethette magát az ismerkedésbe.

Forrás: IFLScience