medve természet videó Orphaned Wildlife Center állat
Fotó: Tom Bushey, Orphaned Wildlife


Mind tudjuk, hogy egy akkora állat, mint egy medve nem játék. Néha azért mégis elhisszük, hogy igen, amikor ilyen videókat látunk.

 

Az Orphaned Wildlife Center egy nonprofit állatjóléti szervezet az Egyesült Államokban, a feladatuk olyan állatok gondozása, akik sérülések vagy egyéb problémák miatt nem maradnának életben a vadonban. Vannak állatok, akiket csupán rehabilitálnak, hogy később visszatérhessenek a természetbe, másokat pedig állandó lakóként látnak. Utóbbiak közé tartozott Jimbo is, a kodiak-medve. A kodiak-medvék a barnamedvék legnagyobb alfajtái, a hírhedt grizzly-medvékhez képest is többszörös méretűre nőhetnek.

Jimbo fogságban született, egy sérülést követően került át az Orphaned Wildlife Centerbe, ahol remek kapcsolat alakult ki közte és gondozója, Jim között. Egy ilyen barátság ember és állat között már alaphelyzetben is lenyűgöző, az viszont csak tovább fokozza az elképedésünket, hogy Jimbo tényleg egy kivételesen hatalmas állat a maga 635 kilójával. Az óriási medve kifejezetten barátságos volt az emberekkel, élete végéig a OWC lakója volt.
 

Forrás: Orphaned Wildlife Center